Re-volució

mi is az az '56

1956: ahány életút, annyi olvasat

2017. április 24. 08:00 - macska az úton

mi_is_az_az_56_kep.JPG

A FISZ számára különösen fontos, hogy egyes társadalmi jelenségekkel, közös történelmi és kulturális örökségünkkel úgy foglalkozzunk – a művészet eszközeit is segítségül hívva –, hogy az valamilyen változás megalapozásához is hozzájárulhasson. 1956-tal foglalkozó, kisfilmekből álló sorozatunk célja, hogy vitát és párbeszédet kezdeményezve foglalkozzunk XX. századi történelmünk e rendkívül fontos eseményével.

Filmjeinkben különböző életkorú, iskolázottságú és társadalmi státusú emberek mesélnek arról, mit jelent nekik személyesen 1956.

Programunk során az elkészült filmekből mutatunk be néhányat, majd beszélgetünk az alkotókkal és néhány szereplővel ’56 személyes jelentéséről, hogy miként lehet közös ünnep vagy miért marad meg szükségszerűen személyesnek a forradalom, van-e átjárhatóság az interpretációk között és leginkább persze arról, hogy számukra mindez mit jelent ma, 2017-ben.

A beszélgetésben részt vesz:

Antal Nikolett, a FISZ társelnöke, Bornai Tibor, zenész, zeneszerző, Dr. Szigeti Jenő, lelkész, egyetemi tanár és

Tóth Bálint, az Északi Támpont Egyesület elnöke

Moderál: Csepregi János, író

A beszélgetésre 2017.04.24-én (kedd) 18:30 és 19:30 között kerül majd sor.

RE-volució - mi is az az '56? Könnyen megtalálsz bennünket a facebookon, ha IDE kattintasz.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miisazaz56.blog.hu/api/trackback/id/tr7512440841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása